“Yarışmayla Yap” Derken?

"Yarışmayla Yap" Derken?

Kasım 2012’de Radikal Gazetesi arka kapaktaki tanıtım ile duyurulan proje lansmanı ardından Diyarbakır, Adana, Ankara, Samsun, İzmir illerini ziyaret etti, kamu kurumları ve mimarlarla buluşmayı hedefledi. “Tüm Kamu Kurumları Projelerini Yarışmayla Yapsın” mesajını verdi.

Yıllık Yarışma Raporu 2012’yi hazırladı. Son yıllarda açılan yarışmaların istatistiklerini inceledi ve ilgi çekici rakamlarla karşılaştı.


Yıllık Yarışma Raporu 2012’yi buradan inceleyebilirsiniz.

20’yi aşkın kenti ziyaret etti, belediye başkanları, milletvekilleri ve valiler ile görüştü, “İhale ile proje elde etmek yerine gelin “Yarışmayla Yap’alım” dedi. Mimarlar ile yarışmalar hakkında söyleşiler yaptı. Türkiye ile sınırlı kalmayalım dedi ve Finlandiya, Danimarka, Almaya’daki yarışma sistemlerini inceledi, yarışmacı ekiplerin ofislerini ziyaret etti.

2013 yılında, üçü ulusal, biri uluslararası olmak üzere, 4 yarışmanın ilan edilmesine katkıda bulundu.

  • Şubat 2013, Avanos’un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması
  • Mart 2013, Antalya Gazipaşa Belediye Hizmet Binası, Ticaret Merkezi ve Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması
  • Mayıs 2013, Kurbağalıdere Vadisi Fikir Projesi Yarışması
  • Ekim 2014, Çanakkale Karasal-Sayısal Yayın Kulesi Uluslararası Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması

Kapadokya’nın Nar Belediyesi ile birlikte ilçe meydanının düzenlenmesi için üç genç ekibin davet edildiği bir Charette düzenledi.


Nar Charette, PAB Mimarlık Ofisi sunumu

Erciyes’te açılması plananan yeni bir kayak oteli için Bütüner Mimarlık, Teğet Mimarlık, Emir Drahsan, Kreatif Mimarlık, Onbir 41 Mimarlık-SCRA mimarlık ofislerinin davet edildiği “Argos in Erciyes Davetli Mimari Proje Yarışması”nı düzenledi.

Mayıs 2013’te İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, Hüseyin Kahvecioğlu, Arda İnceoğlu ve Özgür Bingöl’ün katkılarıyla “Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumu”nun ilkini düzenledi, özel konuşmacı olarak Doğan Tekeli’yi davet etti.

Yarışmayla Yap, tüm bu süre boyunca Türkiye’de açılan yarışmaları takip etti ve ilk duyuran olmaya gayret gösterdi. Kolokyumları izledi, izleyemeyenler için arkitera.com‘da ve yarismaylayap.com‘da yayınladı.

Yüzlerce kuruma “Yarışmayla Yap” dedi ve demeye de devam ediyor.

Yarışmayla Yap internet sitesi: https://www.yarismaylayap.com/
Yarışmayla Yap Facebook sayfası: https://www.facebook.com/yarismaylayap
Yarışmayla Yap Twitter hesabı: https://twitter.com/YarismaylaYAP/

Yarışmayla Yap Projesi hakkındaki görüşlerinizi yarismaylayap@arkitera.com‘a mail atabilir, önerilerinizi paylaşabilirsiniz.